Skip to content
Outbound callcenter medewerker

Outbound Callcenter Software

Het belangrijkste onderdeel van de outbound callcenter-software is de ‘dialer’. U kunt alle telefoonnummers die u wilt bellen vanuit een excelsheet via de web portal uploaden. Hierna zal de dialer deze nummers automatisch bellen en alleen wanneer er verbinding gemaakt worden deze gesprekken naar uw medewerkers gestuurd. Het voordeel is dus dat uw medewerkers geen tijd meer verspillen met het vijf keer laten rinkelen en afboeken als ‘geen gehoor’. Ook als het nummer van de klant bezet of afgesloten is handelt de dialer dit zelf af. Uiteindelijk bespaart dit uw medewerkers een hoop tijd waardoor ze meer tijd hebben voor daadwerkelijke gesprekken met klanten.

Tarieven Vraag een demo aan

De snelste Predictive Dialer

Met keuze uit meerdere bel algorithmes is het mogelijk om meerdere lijnen tegelijk uit te bellen. Omdat er statistisch altijd mensen in gesprek zijn of niet opnemen is het mogelijk om bijvoorbeeld met 10 medewerkers 15 lijnen uit te bellen. Dankzij deze ‘overboeking’ kunt u de productiviteit van uw medewerkers maximaliseren. U kunt met onze dialer zelf de overboekingsfactor en veiligheids grens instellen, dit kan met de meeste dialers niet.

Preview Dialer

Is predictive dialing iets te snel voor uw medewerkers? Dan is er ook Preview Dialing. Hiermee wordt de informatie van de prospect eerst op het scherm van de medewerker getoond en kan deze daarna met een druk op de knop het gesprek opstarten. Deze manier van bellen is vaak beter geschikt voor Business-to-Business gesprekken waarbij meer voorbereidings tijd nodig is.

Zelf Alles Instellen

De ViCidial outbound call center-software dialer is de snelste en meest geavanceerde dialer die er te krijgen is. Nu zeggen alle leveranciers dit, maar in dit geval is het echt zo. De meeste dialers zijn namelijk door u als manager/supervisor beperkt in te stellen. Met onze dialer kunt u werkelijk alle instellingen tot in de puntjes zelf regelen. Denk hierbij aan de maximale overboeking (aantal uitgaande lijnen per medewerker), het toegestane drop/abandon percentage, het algorighme (predictive, power, preview) etc. Uiteraard staan wij u terzijde om de dialer af te stemmen op uw behoefte. Voor wie meer wil weten, lees onze Instructie aanpassen Dialersnelheid.

Website Opvolging

Via een API koppeling is het mogelijk om mensen die zich via een formulier via uw website registreren direct via de dialer op te laten bellen. Hiermee is de kans dat de klant inmiddels bij de concurrent is uitgekomen een stuk kleiner.

Bericht Broadcasting

Heeft u een simpele boodschap en wilt u dit telefonisch doorgeven aan een grote groep klanten? Met Bericht Broadcasting kunt u automatisch al uw relaties laten opbellen en een ingesproken bericht laten afspelen. Dit is met name geschikt voor het communiceren van simpele boodschappen over wijzigingen in uw dienstverlening, een ernstige verstoring of een nieuwe promotie. Ook incasso bureau’s maken graag gebruik van deze optie om debiteuren te wijzen op openstaande facturen.

Bel me niet register

Indien u Business-to-Consumer telemarketing doet is het mogelijk om een bel-me-niet IVR als extra module bij te leveren. Hiermee komen de klanten (uit een bepaalde campagne) direct bij het ophangen door uw medewerkers in de IVR uit. Vervolgens krijgt u wekelijks automatisch een export uit de IVR toegezonden die u kunt uploaden bij het bel-me-niet register.

Terugbelafspraken maken

Medewerkers kunnen een terugbelafspraak maken op hun persoonlijke titel (de afspraak komt op het gewenste datum/tijdstip weer bij dezelfde medewerker terug) of op basis een groep (de afspraak komt bij een collega). Supervisors kunnen zien hoeveel terugbelafspraken een medewerker heeft.

Uitbellen met Caller-ID

Bij veel telemarketing campagnes wordt er anoniem uitgebeld. Maar dit is niet altijd wenselijk. Zo zijn er mensen die de telefoon niet eens opnemen als er anoniem gebeld wordt. Door met caller-id uit te bellen verhoogt u dus het bereik. Daarnaast is het daarmee mogelijk voor mensen om u terug te bellen, het nummer dat u mee stuurt kunt u namelijk weer als een inkomende lijn instellen en blenden met het outbound verkeer. Verder is het mogelijk om random steeds een ander nummer mee te sturen via caller-ID, of een nummer dat overeen komt met de regio waar u naar toe belt. Het ‘randomizen’ van het uitgaande nummer is vooral handig voor incasso bureau’s waarbij debiteuren uw nummer herkennen en niet opnemen.

Opnemen van Gesprekken

U kunt per campagne instellen of alle gesprekken opgenomen moeten worden, of de medewerker dit zelf bepaalt of een combinatie. Het is ook mogelijk om een aparte voicelog te maken van het gedeelte van het gesprek waarin een telefonische overeenkomst wordt aangegaan. Alle opnames zijn in MP3 formaat te downloaden en kunnen ook automatisch gearchiveerd worden op uw eigen FTP server.

Recycling van Gebelde Nummers

Nummers die gebeld zijn en bijvoorbeeld zijn afgeboekt met code ‘Geen Gehoor’ of ‘Bezet’ worden automatisch door de dialer op een later tijdstip weer opnieuw gebeld. U kunt zelf bepalen op welke tijd en hoe vaak per dag dit moet gebeuren. 

Realtime Meeluisteren

Uw supervisors kunnen ‘live’ meeluisteren met de medewerkers. Dit kan vanaf ieder toestel, een bureautoestel, een cordless of een mobiele telefoon. De supervisor kan inbreken in het gesprek en er een drie-gesprek van maken, er is ook een ‘fluister’ optie waarmee de supervisor tips kan geven aan de medewerker zonder dat de klant dit hoort.

 

Bellijsten en Scripts

U kunt voor iedere campagne een eigen script schrijven (de tekst die medewerker in het scherm te zien krijgt tijdens het gesprek). De nummers die gebeld moeten worden kunt u handig organiseren in bellijsten en koppelen aan een campagne. Vervolgens kunt u deze on-the-fly uit/aan zetten. Ook kan aan iedere bellijst weer een apart script gekoppeld worden. Dit is vooral handig wanneer u nummers belt die verschillen in kwaliteit zoals hotleads versus koude leads of ‘warme adressen’.