Skip to content

Workstations

Uw medewerkwers hebben niet veel nodig om met ViCidial te kunnen werken. Een PC met browser is al voldoende. ViCidial heeft geen speciale browser add-ons nodig en werkt prima met Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer en Opera. Minimaal 2GB RAM geheugen is wel aan te raden.

Heeft u nog geen workstations? Wij kunnen u eventueel in contact brengen met een leverancier van refurbished PC’s.

VoIP Telefoons

yealink-sip-T19PEen Voice over IP telefoon is alleen maar nodig voor het tot stand brengen van een verbinding tussen de medewerker en de Telforce centrale. De toetsen op het toestel zult u niet gebruiken, behalve volume en mute.
Wij raden de Yealink SIP T19-P aan. Dit is een prima kwaliteit toestel en zeer betaalbaar. Indien u geen PoE switch heeft let dan wel op dat u wer ook power adapters bij besteld!

Verkrijgbaar bij:
voipdepot

Headsets

1YHS32-14061566118Voor callcenter werk is een headset essentieel. De Yealink YHS33 is prima betaalbaar en sluit direct aan op ieder Yealink toestel.

 

 

 

Verkrijgbaar bij:
voipdepot

VoIP Provider

Wanneer u kiest voor een VoIP provider houdt u dan rekening met de volgende zaken:Goedkoop is duurkoop. Providers met zeer lage tarieven per minuut leveren vaak slechte klantenservice of de kwaliteit van hun VoIP signalering is heel slecht. Dit betekent bijvoorbeeld dat bij het bellen sommige (of veel) calls een congestie respons krijgen en dat uw bereik bij een outbound campagne slecht is. Ook kan het voorkomen dat door slechte signalering het onduidelijk is of er sprake is van een afgesloten nummer, geen gehoor of een andere status.

Het is prettig als uw provider ervaring heeft met Asterisk telefooncentrales. Vandaag de dag mag u eigenlijk wel verwachten dat iedere provider hier ervaring mee heeft anders is er iets mis. Verder is het ook zeer prettig als u een IAX2 trunkverbinding kunt opzetten met uw provider, dit bespaart u zeker 75% aan bandbreedte. Helaas zijn echter de meeste providers hier niet bekend mee.

Vraag ook goed na welke codecs ondersteund worden en of het tarief per minuut, per seconde is en of er een starttarief is.

De preferred partner van Opendial is Perfectvoip. Zie meer informatie op de Tarieven pagina.